Állam Polli

Állam Polli mindannyiunk gyerekszája...

Friss topikok

...jobb lenne, ha végre a szem, a fül és a józan ész tenne valamit az ügy érdekében...

Polli alkotói szabadságon van. Így most én, Államné pótlom, a pótolhatatlant…

Ha eddig azt gondoltuk, hogy csak sorozatos, szerencsétlen figyelmetlenség az oka, hogy a KEH-et ilyen "anyagok" hagyják el, akkor tegnaptól már biztosan tudjuk, hogy nem így van. Ez nem véletlen, Norbert ékes bizonyítéka annak, hogy ott nem tudnak beszélni, így valószínűleg írni sem.

A köztévé reggeli műsorában Süveges Gergővel beszélgetett, aki maga is alig hitt a fülének, hogy ilyen bátran kérdez - médiatörvény ide vagy oda. Egyszerűen nem tudtam elkapcsolni, akartam, de nem ment.  Azt gondoltam, álmodom. Úgy néztem - mint, mikor Pali bácsi jött felém -  és nem hittem a szememnek, illetve a fülemnek. Néha azt gondoltam, hogy Norbert tréfát űz, de többnyire konstatálnom kellett, hogy nem, nem viccel. Itt minden szó komoly, még ha az értelmes mondatot nem is alkot. A Zelnök embere tájékoztatta a nézőket (is), hogy a beszédet maga Zelnök írta. "Írása az elnök úrnak a sajátja". Köszönjük, Norbert! Még jó, képzeld drága Norbikám, ha az írása nem lenne a sajátja, hanem mondjuk a feleségéhez tartozna. Bajban lennétek ott a Sándor-palotában, nem tudná a "beszégyeit" írni, no pláne a törvényeket se firkantgatná alá. Azt már nem tudtuk meg, hogy diktálta - és a titkárnője nem tud helyesen írni - vagy ő maga ilyen gyenge ezen a téren, és ezért hemzseg a bakiktól.

A megmagyarázó nem azért jött, hogy magyarázkodjon. Nem akart sokat foglalkozni azzal "egész nap", hogy 17 hibát találtak első blikkre elnök úr újévi köszöntőjében. Úgy gondolta, hogy legjobb védekezés a támadás, és azt találta mondani: "átállhatunk egy nyelvi kérdésre". És ott volt a mosolyában, hogy ugye Gergő, ezt Te sem akarod, illetve nem akarhatod!

Csak azt szerettük volna tudni, hogy hogyan fordulhat az elő, hogy az a köztársasági elnök, - aki a "nemzet tolla", akinek a prioritásai közé tartozik a Magyar nyelv védelme – miért is merényli meg azt nap, mint nap.

Ez persze még csak a felszín. Ha azt megkapargatjuk, sokkal súlyosabb, hajmeresztőbb gondolatokkal lehetünk "gazdagabbak".  Ugyanis Süveges látta, hogy választ nem kap kérdésére, tartalmi kérdéseket kezdett el feszegetni. Ettől sem lett jobb a Zelnök renoméja. 

Ha valaki - ha más nem látszólag - fontosnak tartja a határon túli magyarok ügyét, akkor az nem csak "idegondolja", hanem ki is mondja azt. Nem mondja azt, hogy a magyar nemzet egy fennhatóság, nem mondja azt, hogy egy 500 milliós nemzetért leszünk felelősek, azért mert az EU soros elnöke lett az ország január elsejétől. Amikor a riporter azt kérdezi, hogy miért az utolsó pillanatban írta alá a médiatörvényt, akkor nem azt mondja, hogy jól megfontolta, és nem merült fel kétely a palotában, hiszen egy rend irányába indult el a közszolgálati "médiák" és "reményeink" szerint a magánkézben lévők is.. és ez "nekünk" a legfontosabb. Norbert, a rend nem egy irány, ahova el lehet indulni! Sajnálattal tájékoztatom, hogy médiák pedig nincsenek, csak médiumok.

Amennyiben önt még nem tájékoztatták, a köztársasági elnök intézménye nem arra van, hogy minél hamarabb lefussa a százat, és minél gyorsabban, minél több törvényt írjon alá. Az állampolgárok szeretnék, ha olyan kontroll lenne, amely valamifajta jogi biztonságot nyújthat az ország lakosai számára. Ettől egy időre búcsúznunk kell. Már a látszatra sem ügyelnek, a honlapról, melyet "átalakítottak" az a menüpont is eltűnt, amely feltételezi, hogy a köztársasági elnök valamely törvényt visszaküldte a Parlamentnek. 

Drága Norbert! Tájékoztatnám, hogy sajnos nem elég az, ha valaki sportol. Úgy tűnhetett, hogy elég lesz, de nem. Tudom, hogy ez akár fájdalmas is lehet – abban az esetben, ha értelmezhető az ön számára, hogy az egész ország önön nevet. Ha nem vette volna észre, semmi gond! Ne ijedjen meg, nem gonoszan, csak egy szánakozó bájjal. Azzal a keserédes mosollyal, hogy hova jutottunk? Itt már bármit lehet? Hogy nincsen önben alázat a nemzete iránt? Csak egy esetben lehetséges, ha önnek fogalma sincs arról, hogy hol van és mi folyik ön körül...

Polli anyukája, Államné

Ui.: a családi kasszánkból 10 millió....ezért! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allampolli.blog.hu/api/trackback/id/tr262559286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása