Állam Polli

Állam Polli mindannyiunk gyerekszája...

Friss topikok

Köszönjük Zsigmond!

2010.12.08. 21:39

szerző: majdelmulik
Kedves JéZsé bácsi! 
 
Én vagyok az Polli, Állam Polli. A barátainak - tudom, hogy titokban azok, még ha úgyis tesznek csinálni, mintha nem lennének - szoktam írni ilyen-olyan leveleket. Most itt az idő, hogy a bácsinak is írjak. 
 
Úgy bánt, hogy a bácsi nem érti, hogy mi történik körülötte. Csak nem ejtették a fejére a bácsit, ugye? Ha jól tudom az anyukáméktól a bácsinak már kell legyen tapasztalata a piaccal. Vagy rosszul emlékeznek? Mintha a bácsi lett volna az OVé bácsinak valami pénztárosa, vagy hogy mondják ezt a bácsiéknál. Volt már osztálypénztáros, meg iskolapénztáros is.
 
Teccik tudni az a helyzet, hogy a bácsi most nagyon furcsákat nyilatkozik. Mintha eddig nem ebben a világban tetszett volna lenni. Teccik tudni, ebben, amit a piac határoz meg. Ha tetszik a bácsiéknak, ha nem.  És ennek a piacnak vannak szereplői, akik persze csúnya és önző népségek, de ettől még van véleményük és láttak már egyet s mást és ezért minősítenek. És most a mi kis országunkat leminősítették. El is szontyolodtunk, de mi itt a suliban nem nagyon tudunk mit tenni ez ellen. Még napköziben sem, pedig akkor jobban ráérünk. 
 
Szóval a bácsi nem érti, hogy mit "hisztériáznak" ezek a minősítgetők, ezen pár kis apró negatívumon. Nem lehet, hogy azért mert ezek nem apró negatívumok? Az is lehet, hogy ezek az elemzők, minősítők látnak egy olyan folyamatot, amelyek aprónak tűnnek, de annál veszélyesebbek. Így nem "túlhangsúlyoznak".
 
Nem gondolom, hogy náluk van a Bölcsek köve, mert ugye azt még szegény Harry Potter sem találta meg...úgyhogy az biztos nincs azoknál a bácsiknál sem. Szerintem a bácsinak sem kellene azt gondolnia, hogy megtalálta, és mindenki más a Hülyék kövét mondhatja magáénak. 
 
Vagy talán az lehet, hogy most aztán a bácsinak annyira jó a helyzete - jó kocsi, telefon, fizetés, miegymás - hogy azt gondolja, hogy most aztán nagyon jó politikát "csinál" a kormány? Hadd mondjam el a bácsinak, hogy a bácsin kívül még több millióan élnek ebben az országban, így aztán közel sem biztos, hogy mindenkinek ugyanilyen jó. Ha így lenne, akkor nyilván az Egyesült Arab Emírségekben laknánk.
 
Most mennem kell, mert kezdődik az Esti mese - amíg ki nem derül, hogy a TV Maci is rendszerellenes már évtizedek óta. Mondjuk nekem, az a piros kis törpe a szivaccsal már régóta gyanús...
 
Polli
 
Ui.: Tessék megmondani eSzA néninek, hogy "puszilom" és üzenem, hogy ne morcoskodjon annyit, mert még ráncosabb lesz...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allampolli.blog.hu/api/trackback/id/tr952503061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása