Állam Polli

Állam Polli mindannyiunk gyerekszája...

Friss topikok

Panni-blog

2010.12.20. 23:48

szerző: majdelmulik

Kedves Pé néni! 

Megint én vagyok az, Polli. Tessék elképzelni, ma nagyon nagy élményem volt. Elmentem tüntetni, a néni és a barátai intézkedése ellen. Bár nálunk idősebbek voltak a szervezők, mégis "tökizgi" volt, hogy ott voltunk az osztállyal, megmutathattuk, hogy mi sem akarjuk azt amit a bácsik és a nénik szervezgetnek itt. Tessék elképzelni, hogy voltak olyanok, akik a szüleiket is elhozták. Nagyon szupcsi volt. Bár, valószínű sokan voltak olyanok, akik nem gondolták, hogy életükben még egyszer kell tüntetniük a sajtószabadságért...

Azon gondolkoztam, hogy Panni néninek kellene egy blog, és ebben minden nap megírhatná, hogy aznap kinek mi legyen a véleménye. Teccik tudni, annyira nem írták le rendesen abba a törvénybe, hogy mi is pontosan a "közerkölcs" - ami persze mondhatni fogalomzavar -, hogy muszáj lenne, hogy nap, mint nap beleívódjon a néniknek és a bácsiknak a buksijába a saját véleményük. Ha ezt nem teccik megcsinálni, akkor annyi, de annyi macera lesz. Akkor majd sokan azt gondolják, hogy nekik lehet - netalántán - más véleménye arról, amit a mondanak neki a "köz"médiumok. Szóval, ezen tessék elgondolkozni! A néni barátai pikk-pakk módosítanak bármit a néninek! Bár most már a néni sincs eszköztelenül. Hopp, egy gyors rendelet és már süt is a nap az időjárás jelentésben, asse baj, ha több ezren áznak el az esőben...

Jaj, most jut eszembe: ezt már akartam is írni a múltkor a néninek, hogy ez annyira, de annyira nagyon cuki kis ötlet, hogy a néniék gyártják majd a híreket az egész országnak. Azt lehetne, hogy majd egyszer-kétszer az osztállyal küldenénk a néninek híreket? Olyan jó lenne hallani magunkat a híradóban... Gondolom, hogy ha csak nem Panni néni egészségére ugrándozunk nem sok esélyünk van...hacsak nem a szlovák híradóba. És mi lesz az OS szolgálattal? Reggel át teccik majd futni, hogy aznap mi mehet oda? Hogy fog tudni így a néni szabadságra menni? Vagy klónoztatni teccik majd a néninek magát? 

Azt nem lehetne, hogy színészekkel eljátszaná a néni, hogy jól vagyunk? Ezt már teccik tudni csinálták mások is, azok, akik diktatúrát építettek. Olyan sokáig nem jött be nekik, de arra a negyven évre bánja kánya. Na, ők ebben nagyon jók voltak: a propagandában. Ebben úgy látom, hogy nincs a néninek sincs sok újdonság. 

Teccik tudni Panni néni, mi itt a fiatalok nem nagyon fogjuk hagyni magunkat. Lehet, hogy ügyetleneknek tűnünk néha, és lehet, hogy komolytalanoknak gondol minket a néni. Tessék elhinni, egyszer felnövünk - na, nem a nénihez - és akkor mi is építeni fogunk. Nem rombolni, nem visszamenni a múltba, hanem ÉPÍTENI: a jelent, a jövőt, a demokráciát! Egyet fogunk rombolni - ha sikerül a néninek és a barátainak felépíteni - a diktatúrára hajazó kis világukat...

Sok-sok "puszi" a néninek! 

Polli

Ui.: Most már tessék mosolyogni, mert a innen már csak a gondolatrendőrségre lehetne felbuknia a néninek! 

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://allampolli.blog.hu/api/trackback/id/tr182529268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Panni-blog 2010.12.21. 00:01:48

Állam Polli reblogKedves Pé néni!Megint én vagyok az, Polli. Tessék elképzelni, ma nagyon nagy élményem volt. Elmentem tüntetni, a néni és a barátai intézkedése ellen. Bár nálunk idősebbek voltak a szervezők, mégis "tökizgi" vo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoke 2010.12.21. 00:28:19

Kedves Polli!

Az olvasás házi feladat mellett mindig elolvasom a Te írásodat is. Nagyon tetszik, és képzeld, néhány osztálytársamnak is megmutattam már, akik szintén szeretik. Most még a tanítónéninek is meg szoktuk néha mutatni, de attól félek, lassacskán már csak a pad alatt olvashatjuk. Ezt nem szeretném...akkor rossz jegyet kapnék magatartásból. Na persze ha Panni néni lenne az osztályfőnököm, akkor biztos nem.

De az nem lenne olyan jó. Most csupa izgit olvasunk mindig, és fogalmazás leckét is szoktunk kapni. Sokszor szabadon választhatunk témát. Nagyon nem szeretném, ha ez elmúlna, szeretem ezeket a feladatokat. És a tanítónéni is szereti javítani őket. A jobbakat fel is olvassa, mindig úgy írok, hogy az enyém legyen az. Attól félek, hogy ha Panni néni lenne az osztályfőnök, nem olvasná fel sosem, amit én írok.

Képzeld Polli, a nagyszüleim mesélték, hogy régen bizony így volt. És a nagyi úgy szereti olvasni most az én fogalmazásaimat. Úgy tetszik neki, hogy a tanítónéni szabad kezet ad nekünk, és arról írhatunk, amiről csak akarunk, csupa izgi dologról. Szerinem a nagyi se szeretné, ha mostantól nem mondhatná azt, hogy "hú, de jó", csak arra, amire Panni néni is azt mondja. Merthát ugye sokan sokfélék vagyunk. Ízlések és pofonok, vagy hogy mondják.

Szóval, Polli, remélem, Panni néni mégsem lesz olyan szigorú. Mert azt is hallottam ám, hogy még a zsebpénzemet is elveszi, ha "csúnyát" írok, ami aztán nagyon rossz lenne. Nem elég, hogy nem kapok piros pontot, de még az új ceruzámat sem tudom megvenni, amivel újabb fogalmazásokat írnék? Na akkor lehet, hogy sírnék is. Vagy felállnék a székre, és elkezdenék kiabálni, hogy Panni néni ne csinálja ezt. Szerintem az osztálytársaim is felállnának. És mi együtt nagyon hangosak vagyunk ám.

Úgyhogy ha írsz legközelebb Panni néninek, mondd meg neki lécci, Polli, hogy sok gyerek van itt még, aki azt gondolja amit Te, Polli. És tudod, azt is szokták mondani, hogy sok kicsi sokra megy. Mi ugyan kicsik vagyunk, de sokan, és szerintem egyre többen leszünk.
Most lefekszem, mert kimerített a mai fogalmazás, megint szabadon választhattunk témát, lehet, hogy utoljára.

Puszi, Polli, jó éjszakát:
Julcsi a bé-ből
süti beállítások módosítása