Állam Polli

Állam Polli mindannyiunk gyerekszája...

Friss topikok

Kedves KáeL bácsi!

2010.11.27. 07:24

szerző: majdelmulik

Kedves KáeL bácsi! 

Nagyon régen tetszett hallatni a hangját. Talán azért, mert általában nagy port kavarnak mondanivalói, következtetései. Ez most sem lenne másként, ha az ország nem a a saját nyugdíjával, illetve annak híre-hamvával lenne elfoglalva. Most azzal van. A bácsi meg szépen "észrevétlenül" elmondja, hogy a Fidesz (a bácsi és a barátai) éppen új demokratikus modellt építenek. Jujj, de izgi ez az egész! Annyira várjuk már mindannyian itt az osztálykiránduláson ezt az "új modell"-t! Csak attól félek, hogy ez semmi jót nem jelent.

Tetszik tudni, hogy a jogászok is óva intik a törvényhozókat attól, hogy bizonyos ügyek mentén hozzanak jogszabályokat és bizonyos eseményekhez alakítsák azokat? Lehet, hogy nem tetszett tudni...kár. Ugyanis a napokban nyilatkozott a bácsi - és ez mondhatni ennek ellent mond. Persze, lehet másként gondolkodni, de arra hivatkozni, hogy ez egy "rendkívüli" helyzet, talán finoman szólva nem ildomos. 

Ugyanis azt kijelenteni, hogy a cél szentesíti az eszközt - csak szólok a bácsinak, hogy ezt tetszett mondani, ha esetleg ezt nem tetszett volna észre venni, - az nem túlzottan demokratikus attitűd. Azt mondani: persze "normális" esetben nem értenék egyet, na de most aztán muszáj vagyok, hiszen itt van a nagy dráma, a nagy erkölcsi- és gazdasági válság - magunk közt szólva nem túl korrekt. 

Mennyi bőrt tetszenek még lehúzni arról, hogy most ez egy "olyan" helyzet? Mennyi mondatuk kezdődik majd úgy - a bácsinak és a barátainak -, hogy a Zemberek erre hatalmaztak fel bennünket? 

Tetszik tudni a történelem során már sokan próbálkoztak ezzel, sokan gondolták úgy, hogy ha eleget mondják, akkor majd csak elhiszik mindahányan. Nos, reméljük és én különösen remélem, hogy nem kell megvárnunk azt a sok évet, amit mások vártak arra, hogy ezt ne lehessen elhinni. Hogy mi, Magyarország állampolgárai végre értsük, hogy mindegy, hogy baloldaliak, liberálisok vagy jobboldaliak adják a kormányunk - igen, a mienk, mert mi hatalmazzuk fel és mi termeljük a rávalót - embereit, azok a MI nevünkben ne csorbíthassák alapjogainkat.

A bácsi szépen csendesen megmondja, hogy bizony, most átalakulás folyik, bizony, hogy másként fognak működni "dolgok". Ezt bizony észrevettük, és nem is nagyon tetszik. No, persze mindez azért, mert "olyan" a helyzet és azért, mert mi kértük a bácsit és a barátait arra, hogy "végre" rendezzék sorainkat! 

Nos, kedves KáeL bácsi! A bácsira és a barátai szavazó állampolgárok nem arra kérték a bácsiékat, hogy anti-demokratikus módszerekkel biztosítsák a teljhatalmukat! Arra kaptak felhatalmazást, hogy a demokratikus Magyarország jövőjét tisztességgel és demokratikusan építsék tovább! Igen, építsék tovább, és ne rombolják állampolgáraik és az ország kárára!

Olyan országban szeretnénk élni, ahol nem lehetőség azt mondani, hogy az "olyan" helyzet miatt: ne demokratikusan működjön a Parlament, a hatalmi ágak; a kontroll mindenki felett megfelelőképpen gyakorolhassa jogait! Mindenki felett és ne az egyenlőbbek felett lehessen elsiklani, ne nekik járhasson a kiskapu - illetve a bácsi és a barátai esetében a nagykapu. 

Szóval ne tessék itt fű alatt nyilatkozgatni arról, hogy ebben a helyzetben mi jogosítja fel a bácsit és a barátait arra, hogy módosítgassák az Alkotmányt; hogy irányt tessék szabni - mint az Országgyűlés elnöke -, hogy miben "szükséges" népszavazást kezdeményezni, miben nem. Ne tessék itt meghatározni gondolkodó emberek döntését, ne tessék itt "lezárni" egy korszakot! Főleg ne tessék úgy csinálni, mintha a minden rosszhoz képest, most a bácsi és a barátai elhozzék a minden jót! Azzal tessék foglalkozni, hogy a Parlament demokratikusan működjön - lehetőség szerint ne a bácsi és a barátai mércéje alapján, hanem az európai normáknak megfelelően! 

Ez a mi országunk: mindannyiunké - akik benne élünk - és nem a bácsié és a barátaié! A bácsiék csak szürke eminenciások, akiknek felelősségük és sok dolguk van: ÉRTÜNK! Tessék ezt végre megérteni és elfogadni! Bármennyire is nehéz! 

Köszönettel: 

Polli, Állam Polli

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allampolli.blog.hu/api/trackback/id/tr642476127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása