Állam Polli

Állam Polli mindannyiunk gyerekszája...

Friss topikok

…mert cinkos, aki néma...

2011.02.18. 20:06

szerző: majdelmulik

Ezt a fogalmazást egy osztálytársam ösztönözte. Különbözően gondolkozunk. Ezzel aztán semmi baj nincsen, uncsi kis világ lenne, ha mindenki ugyanúgy gondolkozna. Mindketten toleránsak és mindketten nyitottak vagyunk a világra, ebben nincs különbség köztünk. 

Egy dologban - lehet, hogy többen is - nem értünk egyet. Ez pedig a melegfelvonulás. Ez nem azt jelenti, hogy a nagy melegben vonulgatnak emberek ide-oda, hanem azok tüntetnek, akik a velük azonos neműeket szeretnek, minden szinten. 

Van, aki úgy gondolja, hogy ez nem helyénvaló, mert nekik nem tetszik. Én azt, hogy tessék csak! Addig, amíg más személyiségi jogait nem sérti, addig tessék felvonulni, tessék megmutatni, hogy vannak a világon. Igen, néha egy buliba fulladó, "erkölcstelennek" minősített parádé kerekedik belőle, de muszáj, hogy lássuk a fától az erdőt! Mert ez azokról is szól, akik csak fel akarják hívni arra a figyelmet, hogy ők léteznek és így léteznek. Van, aki kihívóan, van, aki csendesen és visszafogottan, van, aki titkolózva.

De hogy fordulhat meg a fejünkben az, hogy lenne jogunk arra, hogy ezt ne engedélyezzük? Mi alapon? Ha ma Magyarországon a "nem létező" gárda tüntethet, uszíthat? Inkább az ellen kellene fellépni, mert az valakik ellen, valakik megfélemlítésére uszít és nem valami mellett áll ki. És azok, akik nem akarnak megbújva élni, azok nem mehetnek az utcára, békésen?

Ha én szerelmes lennék és nem csak Matthew McConaughey poszterébe, akkor nagyon rossz lenne, ha nem tudnám megfogni az utcán a kezét és nem adhatnék neki puszit a szájára, amikor kedvem tartja. És nem házasodhatnánk össze, amikor kedvünk tartja. 

Mi történt volna akkor, ha nekünk lányoknak nem harcolják ki a jogainkat akkor, amikor. Ha eloldalogtak volna a szüfrazsettek, mert azt nem támogatta mindenki, mert az valakinek nem tetszett. 

Ezúton köszönöm nekik, hogy iskolába járhatok, hogy szavazhatok és nem vagyok arra kárhoztatva mindenáron, hogy otthon a tűzhely mellett kevergessem a paprikás krumplit. 

Remélem, hogy a jövőben lesznek olyanok, akik köszönhetnek majd sok mindent azoknak a kitartó embereknek, akik nem adják fel, csak azért, mert ellenállásba ütköznek. 

Magunknak pedig azt, hogy ne hallgassunk, mert cinkos, aki néma… 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allampolli.blog.hu/api/trackback/id/tr602671299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása