Állam Polli

Állam Polli mindannyiunk gyerekszája...

Friss topikok

Polli nincs megsértődve…

2011.01.19. 23:10

szerző: majdelmulik

…alapvetően nem vagyok egy sértődős alkat. Talán néha túlreagálom a dolgokat - mint egy tinilány -, de nem sértődőm meg, főleg olyanon, ami nem nekem szól. Ugyanis ma, ami OVé bácsi szerint megsértett engem, az nem nekem, illetve nekünk, hanem neki és az ő kormányának szólt. 

Annak a kormánynak, amely azt gondolja, hogy mindenre felhatalmazza őket a "többség", amivel a magyar Parlamentben rendelkeznek. A bácsi meg úgy gondolja, hogy még arra is, hogy elmenjen Strasbourg-ba és ott aztán elbábozza a néniknek, bácsiknak, hogy merre van az arra.

Vé bácsi, az a helyzet, hogy ez nem (csak) Magyarország. Ez itt nem működik! Ezt a rendezvényt nem eSZPé fiatalemberke szervezte, és nem csak a rajongói voltak jelen, nem csak Bólogató Jánosok ültek a padokban. Ez bizony egy olyan terep, ahol komoly emberek, tapasztalattal, retorikai készséggel, rá- és átlátással vannak megáldva.

Elegánsak ugyan és nem olyan kisstílűek, mint a bácsi és a barátai vagy a magyar politikai élet szereplői. De ha szükségét érzik, akkor visszaszólnak. És nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem érvekkel. Nem rezzenek össze egy magabiztos mondattól, a kétségbeesettektől pláne nem. 

Azt hiszem, hogy ezt el tetszett taktikázni. Itt a "legjobb védekezés a támadás" - jelen esetben az arrogancia - mechanizmusa nem reszkető térdű politikusokat teremt, hanem karakán tiltakozást. 

Szóval, nem vagyok egy sértődős csajszi. Most sem sértődött vagyok, sokkal inkább elkeseredett. Elkeseredett… 

…azért, mert a bácsi odament és azt a feladatát, ami neki jutott azt nem méltósággal és alázattal teljesítette.

…azért, mert ahelyett, hogy az elnöki teendőivel foglalkozott, inkább hazabeszélt. 

…azért, mert olyan arroganciával lépett fel, amely nem indokolt, és nem is támogatható.

…azért, mert az EU alapelveit semmibe veszi.

…azért, mert azt gondolja, hogy ott is működik az a fajta egymondatos "nem mondanak igazat", "tárgyi tévedések" kijelentések, amikkel a magyar politikai közéletet mérgezi - nem egyedül - már több éve.

…azért, mert oda úgy ment - többek között -, mint Polli megbízottja és most szégyellhetem magam holnap az osztályban, hogy milyen egy mufurc hörcsög az EU elnöke, az országom miniszterelnöke. 

Igen, meg vagyok a bácsira és a kormányára bántódva. Azért mert megint címlapon leszünk, és megint azzal, hogy valami nem jó irányba megy ebben az országban! A szellemi kincseink, a hagyományaink, a fejlesztéseink, a teljesítményeink, az újdonságaink, a találmányaink fasorban sincsenek…

Polli

Ui.: tessék megmondani a BéZsé barátjának, hogy ezt a "Bábel tornyot" visszafogni egy ideig lehet…de nem sokáig, mert ez olyan, mint a víz. Ahogyan PéS bácsi is megírta: "azért a víz az úr!" 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allampolli.blog.hu/api/trackback/id/tr232599112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása